De Face Brush: een geweldige huid of juist een ramp?

De Face Brush

Droog borstelen, nat borstelen, roterend borstelen. Er zijn verschillende soorten face brushes verkrijgbaar, met alle verkoopclaims van dien. Maar is het eigenlijk wel goed om een borstel op je huid te gebruiken? Ik heb het voor jullie uitgezocht.

Wat is het?

Gezichtsborstels zijn hele zachte borstels die je over de huid kan bewegen. Je hebt handmatige en je hebt elektrische borstels die vanzelf roteren. De meeste zijn bedoeld om nat te gebruiken, bijvoorbeeld met je favo cleanser. 

Wat doet het?

Gezichtsborstels zorgen voor een licht ‘scrubbend’ effect. Door over de huid te borstelen, zorg je ervoor dat je dode huidcellen verwijdert en je stimuleert de doorbloeding. Hiermee verminder je een doffe huid. Je krijgt meer kleur en je huid ziet er helderder uit. 

Wanneer je de borstel nat gebruikt met je cleanser, zorg je voor een iets diepere reiniging. Dat wil zeggen dat het de comedonen (mee-eters of zwarte puntjes) kan verminderen. 

Voor wie is het goed?

Voor een normale huid tot (licht) vette huid is deze uitvinding zeer geschikt en kan het een heerlijke behandeling zijn voor thuis.

Wanneer niet gebruiken?

Heb je actieve acne met puistjes, dan kan de borstel de acne juist activeren en daarmee verergeren. 
Heb je een droge, gevoelige of rosacea huid? Gebruik de borstel dan niet. Je huid droogt alleen maar verder uit en wordt roder. 

Waar moet je nog op letten?

Eigenlijk is het gebruik van de gezichtsborstel al vrij oud. Vroeger werd dit door schoonheidsspecialisten gebruikt om je huid te wassen. Vanwege hygiëne wordt deze (bijna) niet meer gebruikt. Toch heeft de gezichtsborstel de laatste jaren een comeback gemaakt voor thuisgebruik. Let er dus wel op dat je heel hygiënisch omgaat met de borstel. Maak de borstel na gebruik altijd grondig schoon zodat bacteriën geen kans maken.