Couperose en Rosacea

Heb je rode, ontsierende bloedvaatjes in het gezicht of op de benen, dan spreken we over couperose. Dit ontstaat omdat de vaatwandjes zijn verzwakt. Vaak wordt deze aandoening veroorzaakt door de veroudering van de huid, maar ook factoren zoals guur weer of juist veel blootstelling aan UV-straling kunnen couperose activeren of verergeren. Erfelijkheid speelt ook een rol: de sterkte van de vaatwanden is namelijk erfelijk bepaald. Ook kan roken, zwangerschap of het gebruik van sommige medicatie een ongunstige invloed uitoefenen op couperose.

Vanaf

Vaatlaser € 80,-
CosmeDerm huidtherapie couperose en rosacea

Eenvoudig te verhelpen

Wie hier last van heeft, weet dat couperose vaak lastig te camoufleren is. Soms kan couperose zelfs pijnlijk aanvoelen! Dat komt omdat door grote temperatuurverschillen het gezicht vaak rood aanloopt en je het heel warm krijgt. Couperose gaat niet vanzelf over. Als de vaatjes eenmaal verwijd zijn, trekt het niet meer weg. Gelukkig kunnen we couperose goed behandelen.

Lasertherapie

Couperose kan eenvoudig verholpen worden met behulp van lasertherapie. Met onze diodelaser, die met verschillende golflengtes werkt, kan ook de donkere huid behandeld worden. Er zijn één tot drie behandelingen nodig voor een mooi resultaat. Tijdens de lasertherapie voel je kleine tikjes tegen de huid. De diodelaser heeft een geïntegreerd koelsysteem dat de huid direct koelt. Op deze manier wordt het rood en dik worden van de huid tot een minimum beperkt. Je huid ziet er stralender en minder rood uit, vaak al na de eerste behandeling. Ook voelt de huid een stuk beter aan.

We begeleiden je van het eerste intakegesprek tot de laatste controle

Stap 1

Maak een afspraak

Stap 2

Intakegesprek

Stap 3

De behandeling

Stap 4

Nazorg