Acné

Er zijn verschillende vormen van acne. Als er te veel talg wordt gemaakt, hoopt het zich op en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Het resultaat: een puistje of ontsteking. Psychisch gezien kan acne een negatief effect hebben op je zelfbeeld. Daarnaast kan acne ook zichtbare vlekjes en littekens achterlaten.

Vanaf

Chemische peel licht- medium € 59,-
Chemische peel medium- combi € 85,-
TCA peeling € 150,-
Microneedling € 150,-
CosmeDerm huidtherapie acne

Effectieve behandelmethodes voor een gezonde huid

Gelukkig bestaat er voor elke vorm en voor elk huidtype een effectieve behandelmethode. Ook als je acnelittekens hebt, kunnen we deze effectief behandelen. Tijdens een consult nemen we uitgebreid met je door wat voor huidtype je hebt, welke verzorgingsproducten daarvoor geschikt zijn en wat eventueel de invloed van voeding of stress kan zijn. Om acne grondig aan te pakken en je huid blijvend egaal en rustig te houden, kijken we naar het complete plaatje.

Behandelmethodes acné

Chemische peeling


Een glad en gezond resultaat

Bij een chemische peeling wordt een vloeistof direct op de huid aangebracht die ervoor zorgt dat het bovenste laagje van de huid wordt opgelost. Dat jeukt of prikt een beetje, maar doet geen pijn. De chemische peeling versnelt de celdeling en maakt de huid gezonder. Tijdens de behandeling worden puistjes en mee-eters verwijderd.

Na een chemische peeling voelt je huid direct gladder. Ook pigmentvlekken worden minder. Het ligt aan je huidtype, de vorm van acne en de ernst van de klachten hoe vaak deze behandeling herhaald moet worden.

Ook de concentratie van de vloeistof is afhankelijk van jouw huidtype. CosméDerm heeft speciale peelings die veilig in het gebruik zijn voor de donkere huid.

Dermabrasie


Vermindering van littekens

Littekens die ontstaan zijn door acne, behandelen wij met dermabrasie. Bij deze methode wordt een laagje van de huid geschuurd, zodat de huid gladder wordt en de littekens ondieper en minder zichtbaar zijn. Hierna zie je gelijk een gladdere en frissere huid, met verminderde littekendiepte. Deze behandeling zorgt ervoor dat de huid zich van binnenuit gaat vernieuwen en verjongen.

De behandeling is volledig pijnloos. En ook hier geldt: het ligt aan je huidtype en de ernst van de littekens hoe vaak jouw huid behandeld moet worden om het gewenste resultaat te bereiken. Na de behandeling kan de huid licht rood kleuren en is gevoelig voor zonlicht. Daarom is het gebruik van een UV-factor een vereiste.

Microneedling


Ondersteunt het natuurlijke herstelproces

Een van de nieuwste behandeling op het gebied van huidverbetering is microneedling, wat ook voor mensen met een acnehuid een bijzonder geschikte techniek is. Het is een manier om het natuurlijke herstelproces van je huid versnelt op gang te laten komen. Acnelittekens vervagen en de huid wordt egaler. Bij Cosméderm bereiken we mooie resultaten met deze behandelwijze. Er zijn gemiddeld zo’n 3 tot 6 behandelingen nodig die elke maand worden herhaald.

We begeleiden je van het eerste intakegesprek tot de laatste controle

Stap 1

Maak een afspraak

Stap 2

Intakegesprek

Stap 3

De behandeling

Stap 4

Nazorg