Voeding en huidverjonging

In deze blog vertel ik je welke dingen je moet eten voor een mooie huid en welke je beter kan laten staan. Ga je voor een huidverjongende behandeling zoals de Venus Freeze of een peeling, dan is de volgende informatie van essentieel belang!

Wat werkt huidverjongend?

Voeding is een lastige voor wetenschappelijk bewijs, omdat iedereen anders erop reageert. Nogal wiedes, een gezonde levensstijl wordt weerspiegeld door je huid. Een aantal voedingsmiddelen kunnen helpen je om je bouwstenen aan te vullen. Zo heeft je lijf alles wat het nodig heeft in zich om je huid een mooie glow te kunnen geven en huidverjongend werken.

Er zijn een aantal vitamines die je lijf een handje kunnen helpen. Dat zijn vitamine A, E, C. Vitamine A kun je vinden in vlees, vis, zuivel en in eidooiers. Vitamine A zorgt voor de aanmaak van nieuwe cellen. Je kan dit het beste eten met een gezonde vet, bijvoorbeeld avocado. Dit zorgt voor een betere opname.

Vitamine E zorgt voor de celstofwisseling. Dit zorgt ervoor dat oude stoffen beter worden afgevoerd en nieuwe weer worden geplaatst. Noten, zaden, groenten en fruit bevatten vitamine E. Deze wordt ook beter opgenomen als je het eet met een gezond vet voedingsmiddel

Vitamine C is een belangrijke, dit is de ondersteuner van de collageen aanmaak. Collageen zorgt voor stevigheid van de huid. Rode paprika bevat veel vitamine C, eigenlijk meer dan een sinaasappel. Je vind vitamine C verder in groenten, aardappelen, bessen en aardbeien. Bessen, frambozen etc. bevatten ook anti-oxidanten. Deze houden de afbraak van vitamine C tegen en beschermen je tegen invloeden van buitenaf.

Deze tips gelden ook als je met huidverjongende behandelingen start, zoals de Venus Freeze en andere huidbehandelingen.

Wat moet je juist niet doen?

Na al dat goede moeten we ook weten wat slecht is voor de huid. Want zoals we de bouwstenen kunnen opbouwen, kunnen we ze met verkeerde voeding ook weer afbreken. Van snelle suikers komt steeds meer naar voren dat het je bouwstenen juist weer afbreekt en acne kan verergeren. Dit kun je vinden in koekjes, taart, ijs, frisdrank met suiker, wit brood, witte pasta en witte rijst. Voor een gezonde huid (en gezond lijf!) kan je beter volkoren eten en suikerbommetjes mijden.