Zwangerschap: Wat kan de huidtherapeut voor je betekenen?

Zwangerschap is meestal een bron van vreugde en blijdschap, maar kan natuurlijk ook voor de nodige kwaaltjes zorgen. Hormonen zijn de oorzaak van vele kwaaltjes. Dat hoort er nou eenmaal bij, hoor je iedereen zeggen. Toch hoef je niet alles zomaar te accepteren. De huidtherapeut kan je bij de kwaaltjes helpen. Lees snel verder om erachter te komen!

Acne of hele droge huid

Je huid verandert. De zwangerschapsglow is nog ver te zoeken. Acne! Droge huid! Help! De een krijgt ontzettend last van acne, de ander weer een superdroge huid. Geen paniek. Je kan zelf een heleboel doen, mits je de juiste producten gebruikt. De huidtherapeut kan je helpen de juiste producten te kiezen. Daarnaast zijn er tal van behandelingen om jouw huid toch die oh zo gewilde zwangerschapsglow te geven.

Vocht vasthouden

Dikke enkels zijn ook een veelvoorkomend probleem. Let op goed op je voeding. Zout, maar ook suikers (koolhydraten) houden vocht vast. Wandel het liefst een uur per dag en leg je benen hoog als je zit. Dit zorgt ervoor dat je lichaam het vocht beter kan afvoeren. Het beste is om preventief steunkousen aan te laten meten bij je huidtherapeut, vóórdat je last krijgt. Dan zijn je benen nog dun en kan een kous worden aangemeten. Manuele lymfedrainage (massage speciaal voor het vocht) en massage met apparatuur helpt om het vocht af te voeren.